Δωρεάν Εκπαιδευτικοί Πόροι για Παιδιά με Δυσπραξία (5-16 ετών)

Στη σελίδα της https://www.dyspraxiatheca.eu/el θα βρείτε την πρώτη ευρωπαϊκή τράπεζα με δωρεάν εκπαιδευτικούς πόρους για παιδιά με δυσπραξία.
Πλοηγηθείτε στη σελίδα για να βρείτε σχέδια μαθημάτων, ασκήσεις, φύλλα οδηγιών και ebooks. Το μόνο που χρειάζεται για να έχετε πρόσβαση στο υλικό είναι να εγγραφείτε (μέσω mail, facebook ή google).
 
Λίγες πληροφορίες για το πρόγραμμα:
Το Dyspraxiatheca είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πλατφόρμα με υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών με Δυσπραξία στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Ιταλικά και τα Πορτογαλικά.
Μεταξύ των στόχων του έργου αυτού δεν είναι μόνο να βελτιώσει την πρόσβαση, τη συμμετοχή και την επίδοση των παιδιών με δυσπραξία, ηλικίας από 6 έως 16 ετών, στο πλαίσιο του επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και να τα βοηθήσει να αποκτήσουν αυτονομία σε δραστηριότητες της καθημερινότητας.
Το Dyspraxiatheca αποσκοπεί στην παροχή πρακτικών εργαλείων για μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς. Είναι κάτι παραπάνω από μια πλατφόρμα όπου μπορεί κανείς να κατεβάσει υλικό. Στοχεύει στην συλλογή πηγών και υλικού που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν οι οργανισμοί, οι εταιρείες, τα σχολεία, ή και μεμονωμένα άτομα, με την προοπτική αυτά να είναι διαθέσιμα προς όλους.
Το Dyspraxiatheca είναι ένα έργο του Erasmus+, που στηρίζεται από την Γαλλική Εθνική Υπηρεσία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
 
Αναστασία Κούρτη,
Ειδική Παιδαγωγός, MSc 
εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια